Tineri de succes
(În mediul ONG)

Pregătirea proiectului (01-10 iulie 2019):

Imediat ce a inceput luna iulie am inceput sa planificam desfasurarea proiectului TINERI CU SUCCES IN MEDIUL ONG. Astfel, am ales sa discutam si sa facem planurile pentru a avea o buna desfasurare a proiectului. Persoanele implicate in planificare au fost:

  • Catalin Cioban – secretar EMCC
  • Andrei Bilibau – vicepresedinte EMCC
  • Stefan Sfichi – presedinte EMCC

Realizarea celor 4 emisiuni (30 iulie – 16 august 2019):

Prin cele 4 emisiuni în direct s-a realizat transmiterea unor informații ce ajung cu greu la tinerii de pretutindeni, particular la cei din județul Suceava. Ne-am axat pe un set de măsuri și proceduri ce pot fi urmărite pentru a crește interesul tinerilor pentru dezvoltarea proprie și dezvoltarea celor din jurul lor. Acest lucru se poate face mai ușor prin integrarea pasiunilor și intereselor în proiecte ce pot deveni viitoare povești de succes. Județul Suceava este bogat în resurse turistice, economice și sociale, iar tinerii suceveni vor putea afla mai multe despre direcțiile în care își pot îndrepta atenția, astfel încât să își exploateze pasinile și cunoștințele într-un mod plăcut, dar și folositor județului nostru.

În prima emisiune ne-am concentrat asupra promovării modalităților de finanțare ale organizațiilor la nivel local, județean, regional și național. Aceste informații pot fi vitale pentru organizațiile care se află la început de drum, ele putând astfel învăța cum sa obțină fonduri pentru scopurile propuse și cum să folosească aceste fonduri în atingerea obiectivelor.

Link: Video

În cea de-a doua emisiune am atras atenția asupra modalităților de finanțare ale organizațiilor la nivel european și internațional. ONG-uri cu experiență și vechime vor împărtăși din provocările parcurgerii traseului de la vis la realitate, de la idei la proiecte și rezultate remarcabile cu și pentru tineri.

Link: Video

În cea de-a treia emisiune am subliniat beneficiile voluntariatului în dezvoltarea individului. Printre acestea:

Beneficiul #1: Voluntariatul te conectează la lume

Beneficiul #2: Voluntariatul este bun pentru minte și trup

Beneficiul #3: Voluntariatul te poate ajuta să avansezi în carieră.

Tinerii au aflat, de la alți tineri deja înscriși în programele de voluntariat, etapele ce trebuiesc trecute de la dorința de a fi voluntari, la găsirea domeniului care li se potrivește și cum pot participa activ la activitațile de tineret.

Link: Video

A patra emisiune a inclus prezentarea poveștilor frumoase ale unor voluntari care s-au implicat în desfășurarea diferitelor proiecte în județ, și cum acest lucru i-a ajutat atât în plan personal, prin dăruire și pasiune, cât și profesional, prin dobândirea unor cunoștințe valoroase în viitoarea carieră. Aceștia au exemplificat beneficiile voluntariatului atât pentru ei, cât și pentru cei din jur.

În cadrul acestor emisiuni, toate informațiile au fost oferite de persoane cu experiență in mediul ONG. Invitații în emisiune au avut proiecte realizate cu și pentru tineri la nivel local, județean, național, european și internațional, dar și o vastă experiență în voluntariat.

Astfel, tinerii au putut învăța idei legate de cum poți sa devii mai activ, cum poți face o diferență bună în societate. cum poți implementa proiecte.

În acest mod am ajutat la promovarea voluntariatului de către tineri în rândul tinerilor, am putut spori zona de spații virtuale accesibile pentru tineri, care să ofere acces la informații și servicii și să asigure posibilități pentru participarea tinerilor, oferirea de informații adaptate tinerilor, relevante și exhaustive.

Link: Video

Promovarea rezultatelor proiectului (30 iulie – 30 august 2019):

In perioada realizarii emisiunilor, dar si perioada imediat urmatoare au avut loc actiuni de promovare a rezultatelor proiectelor.

Astfel:

  • In varianta on-line, pe retelele social media (Facebook – pagina asociatiei) am reusit sa obtinem un numar total de 5016 vizualizari ale emisiunilor la momentul vizualizarii, cifra in crestere.
  • In varianta media – pe Bucovina TV, unde am reusit sa semnam un contract avantajos de publicitate, emisiunile au fost vizualizate in intreg judetul Suceava, dar si la nivel regional (informatiile legate de acoperirea Bucovina TV pot fi gasite public).
  • In varianta on-line, anuntul legat de cursul de drone a atins un numar de 3428 de persoane.

Mentionam faptul ca toate aceste detalii sunt publice si pot fi accesate cu usurinta.

Tot în sprijinul organizațiilor și a tinerilor voluntari, ne-am propus actualizarea site-ului asociației, europeanmedia.org, pentru a fi deschis spre mediul ong cu informații ce le vor fi de ajutor tinerilor în accesarea de proiecte și dezvoltarea lor ca viitori oameni independenți în societate. În plus, ne-am axat pe susținerea organizațiilor de tineret din județul Suceava (asigurarea vizibilității și oferirea unor informații de calitate despre organizațiile de tineret și activitățile de tineret pentru toți tinerii, activități care stimulează deprinderile de viață și cetățenia activă, creșterea capacității organizațiilor de tineret și a grupurilor de tineret de a implementa inițiative, activități educative și socio-culturale, promovarea exprimării tinerilor pentru creșterea încrederii în sine.

 

 

Organizarea workshop-ului training drone și realizarea unui film cu cadre aeriene (20-30 august 2019):

De asemenea ne propunem realizarea unui film cu cadre aeriene din județul Suceava. Cu această ocazie am realizat un training în manevrarea dronei, pentru a putea surprinde diferite zone ale judetului, dintr-o perspectivă nouă și interesantă. Aceste cadre aeriene au fost efectuate cu dronă înmatriculată. Trainingul a fost ținut de Sfichi Ștefan, cu experiență de 5 ani în domeniu, înscris la 2 cluburi sportive de nișă. Zonele vizitate au fost de la Suceava pana la Vatra Dornei. Am poposit intai in Gura Humorului, dupa care am continuat spre Campulung Moldovenesc. O oprire importanta (dupa cum se poate vedea si pe dvd-ul cu filmarea training-ului a fost la Bucsoaia). Ulterior am ajuns la Vatra Dornei, unde am filmat aerian, dar am si luat pranzul, dupa care am avut o oprire pe Mestecanis, loc in care toata lumea a reusit sa manevreze o drona, bineinteles, sub supravegherea noastra.

Aici am prezentat zonele importante din punct de vedere turistic, social și economic. Acest film va putea fi folosit în promovarea ulterioară a județului la nivel național și internațional.

Evaluarea proiectului ( 30-31 august 2019):

In aceasta perioada am urmărit feedback-ul din rândul participanților de la activităţi, pe cel din mediul online și am verificat implementarea corespunzatoare a acţiunilor proiectului. Cu ajutorul surselor de finantare oferite de Consiliul Judetean Suceava, carora le multumim si le suntem recunoscatori, am reusit sa intarim si sa cream noi relatii intre tinerii dornici de implicare la nivelul judetului Suceava.

Obiective

Realizarea a 4 emisiuni cu 20 tineri care au succes si provin din mediul ONG din judetul Suceava in lunile iulie – august.

Diseminarea informatiilor utile la nivelul judetului pentru tineri in vederea cresterii interesului pentru dezvoltarea proprie si a celor din jurul lor in lunile iulie – august.

Realizarea unui film de prezetare a obiectivelor turistice, economice și sociale, care să includă cadre aeriene luate în cadrul trainingului de manevrare a dronei.